Hoe verbind je met Bitvavo met API-sleutels?

Leer hoe je Bitvavo API-sleutels aanmaakt en configureert voor je Cryptohopper handelsbot, plus tips voor probleemoplossing.

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stapsgewijze uitleg over hoe je API-sleutels voor Bitvavo aanmaakt:

Om ondertitels in jouw taal op YouTube te krijgen, klik op de Instellingen-knop op YouTube.

1. Ga naar de Bitvavo website en log in of maak een account aan.

2. Nadat je succesvol bent ingelogd, klik je op je naam in de rechterbovenhoek en selecteer je "API".

3. Je ziet nog geen API-sleutels, omdat je je eerste aan het maken bent! Klik op "Nieuwe API-sleutel aanvragen".

4. Geef je API-sleutel een gedenkwaardige naam, zoals "Cryptohopper API-sleutel", en schakel alles in behalve "valuta's opnemen".

5. Ga terug naar Cryptohopper en kopieer de IP-adressen die je moet whitelisten. Je kunt de kopieerknop gebruiken. Navigeer vervolgens naar Bitvavo en plak de IP-adressen. IP-whitelisting zorgt ervoor dat koop- en verkooporders alleen vanaf de servers van Cryptohopper kunnen worden geplaatst en is een noodzakelijke beveiligingsmaatregel.

6. Klik op "API-sleutel genereren" en voer je Bitvavo-wachtwoord en 2FA-code in. Klik nog niet op "OK, ik heb mijn geheime sleutel opgeslagen".

7. Voeg de API toe aan Cryptohopper. Plak de API-sleutel en API-geheim in de velden die in Cryptohopper worden weergegeven.

8. Activeer de API-sleutel door de e-mail van Bitvavo te bevestigen.

9. Klik op "Verbind met Bitvavo" in Cryptohopper en ga verder met het maken van je handelsbot. Zodra je verbonden bent, kun je klikken op "OK, ik heb mijn geheime sleutel opgeslagen" in het vorige browsertabblad van Bitvavo.

Kun je je Bitvavo-beursbalans niet zien?

Als je je Bitvavo balans niet kunt zien, kunnen er enkele problemen zijn die voorkomen dat je handelsbot synchroniseert met je beurs. Een veelvoorkomende oorzaak is dat "auto-fill" is ingeschakeld in je browser. Probeer dit op te lossen door auto-fill uit te schakelen, incognitomodus te gebruiken, over te schakelen naar een andere browser of je wachtwoordmanager uit te schakelen. Voor meer informatie kun je onze Cryptohopper Academy-video over dit onderwerp bekijken of ons probleemoplossingsartikel raadplegen.

Je kunt een fout tegenkomen in het Cryptohopper-onboardingproces bij het verbinden met Bitvavo, zelfs als je API-sleutels correct zijn. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn dat er geen geld op je Bitvavo-beursaccount staat, geen geld op je handelsaccount staat (omdat sommige crypto-beurzen onderscheid maken tussen financierings- en handelsaccounts), of dat je geen geverifieerde gebruiker van de beurs bent (KYC). In dit geval klik je op 'Doorgaan zonder testen'. Je kunt je API-sleutels altijd later controleren in je Basisconfiguratie.