Hoe configureer ik mijn Portfolio Bot?

Leer hoe je de Portfolio Bot van Cryptohopper configureert voor crypto handel. Verken de instellingen herbalancering, beurzen en ordertypes.

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Deze week bijgewerkt

De Portfolio Bot van Cryptohopper is een krachtig hulpmiddel voor het beheren van je cryptovaluta-investeringen. Dit artikel leidt je door de verschillende instellingen en opties die beschikbaar zijn, zodat je je handelsbot kunt optimaliseren voor maximale efficiëntie en prestaties. We behandelen basisinstellingen, configuraties van crypto-beurzen, meldingen, koop- en verkoopinstellingen en strategieën voor de verdeling van cryptovaluta.

Om onderscheid te maken tussen vereiste en optionele instellingen hebben we een visueel indicatorensysteem geïmplementeerd:

❗ Vereiste instelling

💡 Optionele instelling

Basisinstellingen

In de basisinstellingen vind je verschillende kernfuncties van de Portfolio Bot.

• Naam: Geef je Portfolio Bot een naam, zodat je deze bot kunt identificeren wanneer je meer dan één bot hebt.

• Herbalanceerinterval: Bepaal hoe vaak je je Portfolio Bot wilt herbalanceren. De frequentie en methode die je kiest, hebben invloed op de handelskosten en de winstgevendheid van je crypto-beurs.

• 💡 Herbalanceer bij procentuele verandering: Gebruik deze instelling wanneer je onmiddellijk winst wilt nemen boven een bepaald percentage zodra dat voor een open positie is bereikt. De winst wordt onmiddellijk omgezet naar je quote-valuta en wordt opgenomen in de volgende herbalancering om te voldoen aan de percentages die je per cryptovaluta hebt ingesteld.

• 💡 (Herbalanceer) Percentage: Bepaal het percentage waarop je Portfolio Bot onmiddellijk de winst moet omzetten naar je quote-valuta.

• Posities opnieuw kopen: Het artikel "Hoe stel je herbalanceerintervallen in voor je crypto Portfolio Bot?" legt de verschillende strategieën uit die je kunt toepassen en biedt voorbeelden voor elke herbalanceeroptie. Er zijn 3 herbalanceeropties die je kunt toepassen:

Exchange

Om de Portfolio Bots op Cryptohopper te gebruiken, heb je een crypto-beurs-account nodig, zoals Binance of Coinbase, of je kunt Papieren Handel gebruiken.

• Paper Trading: Wanneer dit is uitgeschakeld, kun je verbinding maken met de crypto-beurs van je keuze. Raadpleeg het artikel "Hoe verbind ik mijn crypto-beurs met Cryptohopper?" voor een stapsgewijze uitleg voor jouw beurs met behulp van Fast Connect (aanbevolen) of API-sleutels. Wanneer ingeschakeld, stelt Papieren Handel je in staat om te handelen met echte crypto-beursgegevens met gesimuleerde crypto. Met andere woorden, het is speelgeld zonder risico voor echte middelen. Ideaal om vertrouwd te raken met geautomatiseerd handelen. Vergeet niet om middelen in je geselecteerde quote-valuta te storten om nieuwe posities te openen.

• Gebruik tickerkoers: Het gebruik van tickerkoersen is gerelateerd aan waar je je orders plaatst in het orderboek. Aangezien de handelsvolumes sterk kunnen verschillen tussen beurzen en handelsparen, raden we aan om 'Hoogste bieding, Laagste vraag' te gebruiken om je verliezen te minimaliseren. Er zijn 3 verschillende opties:

• Als "Gebruik laatste tick als hoger of lager" is geselecteerd, is de koop- of verkoopprijs de laatste tickwaarde.

• "Altijd laatste tick gebruiken" neemt de prijs van de laatste tick, ongeacht prijsfluctuaties.

• Bij het handelen op handelsparen met lage handelsvolumes raden we aan "Hoogste bieding, Laagste vraag" te gebruiken, aangezien deze instelling kijkt naar de hoogste biedingen of laagste vraagwaarden in het orderboek.

Meldingen

Je kunt meldingen ontvangen voor verschillende gebeurtenissen in je crypto Portfolio Bot:

• 💡 Melding bij handel: Ontvang meldingen wanneer een koop- of verkooporder is uitgevoerd.

• 💡 Melding bij handelsfout: Ontvang meldingen wanneer een koop- of verkooporder niet kan worden geplaatst, zodat je later de reden in je Portfolio Bot Output kunt zien.

• 💡 Melding bij geannuleerde order: Ontvang meldingen wanneer een koop- of verkooporder wordt geannuleerd.

• 💡 Portefeuille-overzicht bij herbalancering: Ontvang een e-mailoverzicht van je transacties telkens wanneer er een herbalancering van de portefeuille plaatsvindt.

Koopinstellingen

Je kunt verschillende ordertypes gebruiken voor het kopen van posities in de Portfolio Bot met verschillende instellingen.

• Ordertype: Een limietorder is een order die wordt geplaatst tegen een vooraf bepaalde prijs. Zodra je Portfolio Bot de order plaatst, op basis van de geselecteerde tickerkoers in je Beurs-instellingen, zal deze zichtbaar zijn in het orderboek van je crypto-beurs. De order wordt alleen uitgevoerd wanneer de prijs van de valuta overeenkomt met je gecoteerde prijs. Dit kan ertoe leiden dat je order niet binnen je maximale tijd voor open order wordt gevuld. Een marktorder wordt altijd onmiddellijk gevuld. Aangezien de prijzen voortdurend veranderen, kan het zijn dat de volledige order wordt uitgevoerd tegen een iets andere koers dan verwacht. Gebruik geen marktorders op illiquide handelsparen, omdat dit onmiddellijke verliezen met zich meebrengt. Dit is een vereiste instelling. Bekijk de verschillen tussen markt- en limietorders in onze YouTube-video.

• 💡 Percentage bieding: Als je systematisch lagere of hogere biedingen wilt doen voor je kooporders, kun je hier een percentage invoeren. Bijvoorbeeld, als de laagste vraagprijs voor een munt 1 is en je hier een 1 (%) lagere bieding configureert, zal het een order plaatsen voor de prijs van 0,99. Als je dit inschakelt, moet je er ook voor zorgen dat je 'Maximale open tijd koop' hoog genoeg is.

• ❗ Bepaal het aantal minuten dat een kooporder open blijft voordat de order wordt geannuleerd. Orders kunnen gedeeltelijk worden gevuld. De Portfolio Bot blijft limietorders plaatsen totdat ze zijn gevuld, wanneer je limietorders als ordertype hebt geselecteerd.

Munt en Bedragen

De pagina Munt en Bedragen voor de Portfolio Bot bestaat uit 4 verschillende instellingen die je kunt gebruiken om te bepalen hoeveel je investeert en in welke cryptovaluta.

• Quote-valuta: Een quote-valuta wordt door je Portfolio Bot gebruikt om andere cryptovaluta te kopen en die weer te verkopen voor je quote-valuta. Zorg ervoor dat je middelen stort die overeenkomen met de quote-valuta, anders heeft je Portfolio Bot geen middelen om valuta's mee te kopen.

• Toegestane munten: Selecteer de cryptovaluta waarin je wilt investeren met je crypto Portfolio Bot. Houd er rekening mee dat meer niet altijd beter is, omdat je ook rekening moet houden met de minimale handelsbedragen van je beurs en de verschillende herbalanceeropties van de basisinstellingen van de Portfolio Bot.

• Portefeuille-instellingen: Voer handmatig een percentage per cryptovaluta in of gebruik de schuifregelaar om het percentage te bepalen. Wanneer je nog niet op 100% bent voor de cryptovaluta waarin je wilt investeren, kun je de knop "Corrigeer percentages" een of meerdere keren proberen om 100% te bereiken. Je hoeft niet per se 100% te bereiken.

• 💡 Maximale USDT-bedrag toegewezen: Bepaal het maximale bedrag dat de Portfolio Bot mag gebruiken van je totale activa. Bijvoorbeeld, als je 1000 USD aan totale activa op de beurs hebt en hier 500 USD invoert, kan je Portfolio Bot alleen 500 USD investeren in andere valuta's. Dit is een optionele instelling.

Verkoopinstellingen

Je kunt verschillende ordertypes gebruiken voor het verkopen van posities in de Portfolio Bot met verschillende instellingen.

• Ordertype: Een limietorder is een order die wordt geplaatst tegen een vooraf bepaalde prijs. Zodra je Portfolio Bot de order plaatst, op basis van de geselecteerde tickerkoers in je Beurs-instellingen, zal deze zichtbaar zijn in het orderboek van je crypto-beurs. De order wordt alleen uitgevoerd wanneer de prijs van de valuta overeenkomt met je gecoteerde prijs. Dit kan ertoe leiden dat je order niet binnen je maximale tijd voor open order wordt gevuld. Een marktorder wordt altijd onmiddellijk gevuld. Aangezien de prijzen voortdurend veranderen, kan het zijn dat de volledige order wordt uitgevoerd tegen een iets andere koers dan verwacht. Gebruik geen marktorders op illiquide handelsparen, omdat dit onmiddellijke verliezen met zich meebrengt. Dit is een vereiste instelling.

• 💡 Percentage vraag: Als je je positie wilt verkopen voor meer winst dan de huidige marktprijs, kun je hier een percentage instellen. Bijvoorbeeld, als de hoogste bieding voor een munt 1 is en je hier een 1 (%) hogere vraag configureert, zal het een verkooporder plaatsen voor de prijs van 1,01. Als je dit inschakelt, moet je er ook voor zorgen dat je 'Maximale open tijd verkoop' lang genoeg is.

• ❗ Bepaal het aantal minuten dat een verkooporder open blijft voordat de order wordt geannuleerd. Orders kunnen gedeeltelijk worden gevuld. De Portfolio Bot blijft limietorders plaatsen totdat ze zijn gevuld, wanneer je limietorders als ordertype hebt geselecteerd.

Conclusie

Het configureren van je Cryptohopper Portfolio Bot houdt rekening met verschillende instellingen, van basis herbalanceringsstrategieën tot gedetailleerde koop- en verkoopconfiguraties. Door elke optie en de impact ervan op je handel te begrijpen, kun je een Portfolio Bot creëren die aansluit bij je investeringsdoelen en risicotolerantie.