Alle collectiesHandelsbots & FunctiesPortfolio Bot
Hoe stel je herbalanceringsintervallen in voor je crypto Portfolio Bot?
Hoe stel je herbalanceringsintervallen in voor je crypto Portfolio Bot?

Stel herbalanceringsintervallen in voor je Portfolio Bot om crypto-investeringen efficiënt te automatiseren. Optimaliseer je strategie!

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Deze week bijgewerkt

Bepaal hoe vaak je crypto Portfolio Bot automatisch je cryptovaluta-investeringen moet herbalanceren. Daarnaast kun je kiezen hoe kopen en verkopen door je Portfolio Bot moet worden afgehandeld. Leer hier hoe je de herbalanceringsinstellingen van je Portfolio Bot kunt configureren.

Portfolio Bot herbalanceringsinterval

In de configuratie van de Portfolio Bot onder "Basisinstellingen" vind je de optie "Herbalanceringsinterval." Hiermee kun je beslissen hoe vaak je crypto-portefeuille moet worden herbalanceerd. De beschikbare opties zijn: Minuten, Uren, Dagen, Weken en Maanden.

Je kunt ook herbalanceren wanneer een positie een groter percentage wint of verliest dan wat je hebt ingesteld met de functie 'Herbalanceren bij percentageverandering.'

Voordat we de drie verschillende opties voor geautomatiseerd herbalanceren van je crypto Portfolio Bot uitleggen, is het belangrijk om een belangrijk proces te begrijpen. Je percentagewinst wordt bij elke herbalancering van de portefeuille opgeslagen. Dit heeft twee doeleinden:

1. Het helpt om de instelling 'Herbalanceren bij percentageverandering' bij te houden.

2. Het zorgt ervoor dat wanneer je geconfigureerde 'Herbalanceren bij percentageverandering'-percentage is bereikt, het systeem automatisch aankopen en verkopen kan uitvoeren op basis van de instellingen van je Portfolio Bot.

Dit proces is cruciaal voor het behoud van de effectiviteit van je geautomatiseerde herbalanceringsstrategie.

Wat zijn de drie verschillende methoden voor automatische aankopen en verkopen tijdens het herbalanceringsinterval? Lees verder:

Opnieuw kopen, als kopen/verkoop verschil niet mogelijk is

Met deze instelling zal je Portfolio Bot altijd proberen alleen het verschil te verkopen of te verkopen van het percentage dat is ingesteld voor een specifieke cryptocurrency.

Voorbeeld 1: Als je een winst van $1 hebt op je Bitcoin (BTC) positie in je Binance Portfolio Bot, maar de minimum handelsbedrag van Binance is $5, dan zal de gehele Bitcoinpositie worden verkocht. Er wordt een nieuwe kooporder voor Bitcoin geopend op basis van het percentage dat je hebt ingesteld onder "Munten en bedragen" in de configuratie.

Voorbeeld 2: Als je een winst van $15 hebt op een Bitcoinpositie in dezelfde Binance Portfolio Bot, wordt er alleen een verkooporder voor de $15 geplaatst. De rest van de Bitcoinpositie blijft.

Altijd opnieuw kopen

Met deze instelling zal je Portfolio Bot altijd alle cryptovaluta volledig verkopen, ongeacht minimale winsten of verliezen.

Voorbeeld: Als je open posities hebt voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) in je Kraken Portfolio Bot, waarbij 2 posities een winst van $1 hebben en 2 posities een winst van $10, zullen alle posities worden verkocht en opnieuw worden gekocht, ongeacht de minimum handelsbedragen van Kraken.

• Deze optie wordt aanbevolen voor handel met kleinere bedragen.

• Wees je ervan bewust dat deze instelling resulteert in hogere handelskosten op de crypto beurs die je gebruikt.

Alleen kopen/verkopen het verschil

Met deze instelling zal je Portfolio Bot alleen kopen en verkopen wanneer het haalbaar is op het moment van het herbalanceringsinterval van de portefeuille.

Voorbeeld: Als je een Chainlink (LINK) positie hebt in je Bitvavo Portfolio Bot met een winst van €1, maar het minimum handelsbedrag van Bitvavo is €5, dan blijft de positie onveranderd. Er zal geen LINK worden verhandeld.

• Deze optie kan resulteren in zeer weinig transacties als je handelt met kleine bedragen of een groot aantal cryptovaluta in je Portfolio Bot hebt geselecteerd.

• Deze instelling helpt de handelskosten op je crypto beurs te minimaliseren.

Door het juiste herbalanceringsinterval en de methode voor kopen/verkopen te kiezen, kun je de prestaties en efficiëntie van je Portfolio Bot optimaliseren, waardoor het een krachtig hulpmiddel wordt voor geautomatiseerde cryptovaluta-investeringen.