Hoe gebruik je het dashboard van de Portfolio Bot?

Ontdek hoe je het dashboard van de Portfolio Bot effectief kunt gebruiken voor naadloos beheer van je cryptovaluta investeringen.

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Deze week bijgewerkt

De Portfolio Bot van Cryptohopper is een gebruiksvriendelijke handelsbot, perfect voor langetermijn crypto valuta investeerders en beginners in geautomatiseerde cryptohandel. Maar wat kun je doen op het Portfolio Dashboard? Laten we alle functies van het Portfolio Dashboard verkennen!

Functies van het Portfolio Dashboard:

Activa Grafiek

De Activa Grafiek toont de totale waarde van je cryptovaluta bezit omgezet naar je quote valuta (USD) of je gemiddelde winst. Het stelt je in staat om de prestaties van je Portfolio Bot dagelijks, wekelijks of maandelijks te volgen. Houd er rekening mee dat gemiddelde winsten kunnen variëren door verschillende strategieën voor "heraankopen", zoals "heraankopen als het koop/verkoopverschil niet mogelijk is", "altijd heraankopen" en "alleen kopen/verkoopen van het verschil." Op de eerste dag dat je de Portfolio Bot gebruikt, wordt alleen je startbalans weergegeven.

Activiteiten

Onder de sectie Activiteit kun je de huidige actie zien die wordt uitgevoerd, de laatste uitgevoerde actie en wanneer de volgende controles zullen plaatsvinden om je totale balans van alle crypto-activa te berekenen.

Abonnementen

Je kunt zoveel Portfolio Bots aanmaken als je wilt met een enkele Explorer-, Adventurer- of Hero-abonnement in je Cryptohopper-account. Dit geldt voor alle crypto-beurzen die Cryptohopper ondersteunt, waaronder Binance, Bitvavo en Coinbase.

Huidige Portfolio

De Huidige Portfolio toont de percentages van al je open posities, het bedrag dat in je quote valuta is geïnvesteerd op het moment van aankoop, het gemiddelde resultaat van al je posities op basis van hoeveelheid en percentages, de gemiddelde leeftijd van de posities en het totale aantal posities.

Bot ingeschakeld

Als de schakelaar rood is, is je Portfolio Bot uitgeschakeld. Als deze groen is, is je Portfolio Bot ingeschakeld. Wanneer je Portfolio Bot is uitgeschakeld, kan er geen informatie worden opgehaald van je crypto-beurs. Dit betekent dat de winst- of verliespercentages onnauwkeurig kunnen zijn. Geef de Portfolio Bot wat tijd om de saldi en winstpercentages bij te werken wanneer je deze weer inschakelt.

Herbalanceren

Door op de Herbalanceer-knop te klikken, wordt je crypto-portefeuille opnieuw gebalanceerd op basis van je configuratie-instellingen. Posities worden (deeltijds) verkocht en/of gekocht om te voldoen aan de portefeuilleinstellingen in je Config.

Paniekknop

De Paniekknop stelt je in staat om al je posities van de Portfolio Bot in één keer te verkopen met behulp van Limit- of Market orders, en er worden geen nieuwe posities geopend. Nadat de paniekverkoop is voltooid, wordt je Portfolio Bot uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat bij Limit orders mogelijk niet alle posities kunnen worden verkocht. Dit kun je controleren op je crypto-beurs. Het gebruik van Market orders op illiquide (lage handelsvolume) paren kan leiden tot onverwachte verliezen.

Open Posities

Hier kun je al je open posities bekijken, inclusief de cryptovaluta die je bezit, het bedrag, de aankoopkosten, het resultaat, de leeftijd en een verkoopknop als je een positie wilt sluiten vóór de volgende herbalancering van de portefeuille. Door op de info-knop te klikken, krijg je extra details zoals de open positie-ID, de aankooporder-ID, de absolute winst of verlies in je quote valuta, en meer.

Open orders

Deze sectie toont je momenteel open orders op je crypto-beurs, inclusief het ordertarief. Je kunt hier orders annuleren of verwijderen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van een order deze mogelijk nog steeds openlaat op je crypto-beurs.

Laatste 5 trades

Toont je laatste vijf trades. Om de volledige handelsgeschiedenis te zien, klik je op Handelsgeschiedenis bovenaan het Portfolio Bot Dashboard.

Huidige Activa

De sectie Huidige Activa toont alle cryptovaluta die je op je crypto-beurs hebt. Als je handmatig posities hebt geopend op je crypto-beurs, kun je deze synchroniseren tegen de huidige koers, handmatig een koers invoeren of de Portfolio Bot de posities automatisch laten synchroniseren.

Portfolio Bot Output

Deze sectie toont de acties die je Portfolio Bot uitvoert, eventuele problemen die het tegenkomt, en uitleg over waarom bepaalde acties niet kunnen worden uitgevoerd, zoals een onjuiste API-sleutel of instellingen voor Fast Connect die de verbinding met je crypto-beurs voorkomen.

Systeem Berichten

Hier kun je updates van Cryptohopper zien, waaronder promoties en andere belangrijke aankondigingen.

Door deze functies te begrijpen en te gebruiken, kun je je cryptovaluta-investeringen effectief beheren en optimaliseren met de Portfolio Bot van Cryptohopper.