Waarom werkt mijn trigger niet?

Ontdek waarom je Cryptohopper trigger niet werkt en hoe je dit kunt oplossen. Leer over candle groottes, acties en afkoelperiodes.

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Deze week bijgewerkt

Als je problemen ondervindt met je Cryptohopper trigger, kunnen er verschillende oorzaken zijn. Deze instructie helpt je bij het oplossen van veelvoorkomende triggerproblemen. Voor meer informatie over het instellen van een trigger kun je hier klikken.

1. Instellingen Candle Grootte

• Probleem: Je hebt een candle grootte van 1 minuut geselecteerd.

• Oplossing: Gebruik minstens 5-minuten candles. Triggers worden elke 2 minuten gecontroleerd, dus 1-minuut candles kunnen resulteren in gemiste triggers.

2. Ontbrekende Actieselectie

• Probleem: Er is geen actie geselecteerd voor de trigger.

• Oplossing: Selecteer een of meer acties voor je trigger. Vergeet niet op "Opslaan" te klikken na het maken van je selectie.

3. Afkoelperiode

• Probleem: De trigger bevindt zich in een afkoelperiode.

• Oplossing: Wacht tot de afkoelperiode voorbij is. De trigger zal niet opnieuw activeren totdat de afkoelperiode voorbij is.

4. Lege Triggerwaarden

• Probleem: Triggerwaarden verschijnen in het grijs. Dit betekent dat ze leeg zijn.

• Oplossing: Zorg ervoor dat alle triggerwaarden correct zijn ingevuld. Correct ingestelde waarden moeten in het zwart verschijnen. Hieronder vind je een voorbeeld van triggerwaarden die in het grijs zijn.

5. Te Veel Indicatoren

• Probleem: Je hebt meer indicatoren geselecteerd dan het systeem toestaat.

• Oplossing: We raden aan om 1 of 2 indicatoren te gebruiken.

6. Ontbrekende Trigger-ID voor TradingView Alerts

• Probleem: De Trigger-ID ontbreekt bij het gebruik van TradingView Alerts.

• Oplossing: Voeg de Trigger-ID toe wanneer je TradingView als indicator gebruikt. Voor een stap-voor-stap handleiding, raadpleeg dit artikel.

7. Te Lange Periodes

• Probleem: Geselecteerde periodes zijn te lang voor je handelsstrategie.

• Oplossing: Pas je triggerperiodes aan zodat ze beter bij je handelsperiode passen. Onthoud dat kortere periodes kunnen resulteren in frequentere triggers.

8. Onjuist Gebruik van Procentuele Verandering

• Probleem: Waarden voor procentuele verandering worden onjuist gebruikt.

• Oplossing:

• Voor neerwaartse prijsbewegingen: Gebruik negatieve getallen (bijv. -6 voor een daling van 6%)

• Voor opwaartse prijsbewegingen: Gebruik positieve getallen (bijv. 5 voor een stijging van 5%)

Voor meer voorbeelden van triggerinstellingen, bezoek deze pagina.