Waarom zie ik 'http error. HTML returned when expecting JSON'?
Waarom zie ik 'http error. HTML returned when expecting JSON'?

Zie je 'http error. HTML returned when expecting JSON'? Dit duidt op een probleem met de API-respons van de exchange.

Bryan avatar
Geschreven door Bryan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De foutmelding 'http error. HTML returned when expecting JSON' is een algemene boodschap voor meerdere fouten bij de crypto-exchanges en gebeurt bijvoorbeeld wanneer Kraken een 504 Cloudflare-pagina terugstuurt. De ontvangen pagina is HTML, maar we verwachten dat er JSON wordt teruggestuurd vanuit de API.

In plaats van de volledige HTML-respons die van de crypto-exchange ontvangen is op te slaan, slaan we deze boodschap op in het logboek. Je zult ook zien wat de handelsbot probeerde te doen, omdat je een andere foutmelding zult zien. Bijvoorbeeld: 'Could not get balances'. Dit betekent dat bij het proberen de saldo op te halen, de HTML-foutpagina werd teruggestuurd en daarom de taak "get balances" mislukte.

Deze fout komt vaak voor bij Kraken handelsbots, maar ook bij Poloniex. Je hoeft niets te doen als dit gebeurt. De handelsbot zal blijven proberen de API te bereiken en zijn werk voortzetten.