Veelgestelde Vragen Cryptohopper
Wat zijn trailing-functies en hoe werken ze?

Cryptohopper's trailing functies automatiseren handelsacties, zoals Trailing Stop-Loss, Stop-Buy en Stop-Short, voor een betere strategie.

Pete Darby avatar
Geschreven door Pete Darby
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Cryptohopper's trailing functies tonen waarom handelen met een bot zo handig is. Wanneer je bot "trailing" is, volgt hij automatisch de prijs en wacht op een actie. Zo kan hij je take profit aanpassen bij een prijsdaling, een kooporder plaatsen bij prijsstijging, of je positie terugkopen na een short. We noemen dit: Trailing Stop-Loss, Trailing Stop-Buy & Trailing Stop-Short.

Trailing Stop-Loss

De Trailing Stop-Loss is veruit onze meest populaire functie. Het is een functie die bijna voor elk type handelaar bruikbaar is.

De Trailing Stop-Loss past automatisch je stop-loss aan wanneer de prijs stijgt. Telkens wanneer de prijs weer daalt, zal je TSL (Trailing Stop-Loss) in werking treden en je positie verkopen. Dit is een ideale manier om een opwaartse trend te volgen en te voorkomen dat je te vroeg verkoopt. Handmatige handelaren, semi-automatische handelaren en volledig automatische handelaren maken gebruik van deze functie.

Je kunt je Trailing Stop-Loss configureren in je basisinstellingen of configuratie poelen, of je voegt deze rechtstreeks toe aan je order via het geavanceerde dashboard.

Er zijn twee essentiële instellingen bij de TSL. Het percentage trailing stop-loss bepaalt hoeveel de prijs moet dalen voordat de TSL de positie verkoopt, en de instelling Arm trailing stop-loss at bepaalt wanneer je TSL de prijs moet gaan volgen. Dit kan meteen aan het begin bij 0,01% "winst", of alleen wanneer een positie een percentage winst heeft bereikt.

Je kunt ook configureren of je handelsbot alleen de Trailing stop-loss mag gebruiken om posities te verkopen (het zal de short/take profit negeren), of het alleen mag verkopen wanneer een positie winstgevend is en of het opnieuw moet proberen wanneer zijn verkooporder niet is gevuld.

Trailing Stop-Buy

Bij aankoop weet je nooit of je het voor de bodemprijs hebt gekocht. Dit is onmogelijk te weten, maar je kunt hulp krijgen van een handelsbot!

Gebruik de Trailing Stop-Buy (TSB) om je aankoop uit te stellen en de prijs te volgen. TSB blijft de koers naar beneden volgen tot deze omhoog gaat. Wanneer dit gebeurt, zal het de kooporder initiëren en voilà! Je kunt de Trailing Stop-Buy configureren in je Basisinstellingen en Configuratie poelen, en het zal deze altijd gebruiken voordat je handelsbot een handelssignaal krijgt of wanneer zijn handelsstrategie een aankoop signaleert.

Je kunt het ook toepassen op een handmatige order. Ga gewoon naar het geavanceerde dashboard en configureer het bij het plaatsen van een order. De TSB heeft één belangrijke parameter, en dat is het trailing kooppercentage.

Dit bepaalt hoeveel de prijs moet stijgen voordat de werkelijke kooporder wordt geplaatst.

Trailing Stop-Short

De Trailing Stop-Short (TSS) is bijna hetzelfde als de TSB. Allereerst is het essentieel om te weten dat Shorting anders is in Cryptohopper dan traditioneel shorten.

Ons shorten is als een terugkoopfunctie. Wanneer je verwacht dat de prijs van een positie zal dalen, initieer je het shorten en worden deze fondsen gereserveerd om dezelfde hoeveelheid van de munt terug te kopen voor minder. Het enige verschil is dat het zal volgen hoeveel de positie daalt en hoeveel "verlies" je hebt bespaard! Wanneer je verwacht dat je de bodem hebt bereikt, stop je met shorten. Je handelsbot zal de positie terugkopen, waardoor je jezelf beschermt tegen verlies, en je zou eerder winst moeten maken.

De Trailing Stop-Short automatiseert het gedeelte waar je handelsbot het shorten initieert en wanneer het de positie terugkoopt. Je kunt dit gebruiken als alternatief voor een traditionele Stop-Loss.

De Trailing Stop-Short heeft veel instellingen, maar twee ervan zijn cruciaal. Ten eerste is er de Arm Trailing stop-short bij. Dit bepaalt bij hoeveel verlies een short moet worden geïnitieerd.

Ten tweede is er het Trailing stop-short percentage. Dit bepaalt hoeveel de prijs moet stijgen voordat de short wordt gestopt en de positie wordt teruggekocht.